Άρθρα

Σχετικά με το HEAL-Legal

Στο πλαίσιο του Υποέργου 9 της ενταγμένης πράξης «Προηγμένες Κεντρικές Υπηρεσίες Ψηφιακών Βιβλιοθηκών Ανοικτής Πρόσβασης Σ.Ε.Α.Β. – ΗEAL-Link» δημιουργήθηκε το HEAL-Legal, μια Υπηρεσία Νομικής Συμβουλευτικής για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορούν τα Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Από το HEAL-Legal αναπτύχθηκαν:


• Πρότυπες διαδικασίες για την εκκαθάριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σε σχέση με το υλικό που έχουν οι Ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες.
• Οδηγίες για την αποτίμηση, τον περιορισμό και τη διαχείριση των κινδύνων (risk assessment, mitigation and management) που προκύπτουν από τη χρήση υλικού προστατευόμενου από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
• Εκπαιδευτικό υλικό για Βιβλιοθηκονόμους σχετικά με θέματα εκκαθάρισης και διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας. Προσφορά εκπαιδευτικών σεμιναρίων με χρήση σύγχρονων εργαλείων εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.
• Προτάσεις για αναγκαίες νομοθετικές και διοικητικές αλλαγές σε σχέση με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ώστε να μπορούν οι Ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες να εκπληρώνουν την αποστολή τους.
• Δικτυακός τόπος για την προσφορά υπηρεσιών πληροφόρησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
• Μονάδα e-helpdesk για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας με ταυτόχρονη ανάπτυξη γνωσιακής βάσης δεδομένων με χρήση κατάλληλου λογισμικού (π.χ. ΟCLC QuestionPoint).
Από τα τέλη του 2015 το HEAL-Legal λειτουργεί υπό την αιγίδα του Γραφείου του HEAL-Link στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στοιχεία επικοινωνίας
Γραφείο HEAL-Link
Βιβλιοθήκη cialis pas cher και Κέντρο Πληροφόρησης,
Κτίριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης,
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,
54124,
Μακεδονία, Ελλάδα

Τηλ. +30.2310.997926
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.